20. helmikuuta 2016

HIIVATTOMAT PORKKANASÄMPYLÄT


Yhtäkkiä alkoi kamalasti tehdä mieli itse tehtyjä porkkanasämpylöitä, niin niitä oli sitten pakko tehdä! Tuorehiivaa on pakkasessa, mutta olisi pitänyt odottaa sen sulamista eikä nobody got time for that!, joten käytin hiivatonta reseptiä.

Hiivattomat porkkanasämpylät
5 dl vettä
1½ rkl siirappia
½ tl suolaa
½ dl öljyä
3 pientä porkkanaa
2 tl leivinjauhetta
n. 15dl vehnäjauhoja tai mitä itse tykkäät käyttää

Mittaa vesi, siirappi, suola ja öljy kulhoon. Raasta porkkanat ja lisää kulhoon. Sekoita jauhot ja leivinjauhe toisessa kulhossa. Sekoita sitten neste ja jauhot keskenään tasaiseksi taikinaksi. Pyöritä taikinasta sämpylöitä ja paista uunissa 225 asteessa 10-15 minuuttia.

Tästä ohjeesta tuli 11 sämpylää ja avokeittiön ansiosta olohuone niin kuumaksi uunin lämmöstä, että taidan viettää loppuillan tekemättä mitään erityistä. Hauskaa lauantai-iltaa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti