12. tammikuuta 2016

20+0

Raskaus on tänään virallisesti neuvolan mukaan puolessa välissä. Mä elän kuitenkin ihan eri päivissä ja oletan lasketun olevan jo 28.5. Viikon päästä on rakenneultra, jossa toivon lasketun ajan tarkentuvan, jotta pääsen tästä arvailusta :D

Aika tuntuu menevän todella hitaasti, mutta nyt kun miettii sitä hetkeä, kun ne kaksi viivaa piirtyi tikulle, tuntuu kuin se olisi ollut juuri äsken. Sitä hetkeä oli odotettu kuuden kierron verran, enkä meinannut uskoa sitä todeksi. Ensimmäiset pari kuukautta menikin siinä pelossa, että jotain pahaa tapahtuu ja joka kerran kaupassa käydessä teki mieli ostaa uusi testi. Ihan vain varmuuden vuoksi.

Ensimmäisen testin tein tiistai-iltana, sillä en malttanut odottaa aamuun. Tein testin ja J koputteli vessan oveen malttamattomana. Avasin oven ja odotimme tulosta hiljaisuudessa. Kauaa ei tarvinnut odottaa, sillä toinenkin viiva alkoi näkyä melkein heti. Vilkaisin testiä ja sanoin sen olevan positiivinen.

Ensireaktio oli todella sekava. Itkin. Aluksi en tiennyt itkenkö pettymyksestä vai ilosta. Lopulta olin niin onnellinen, että itkin sitä kuinka saatoin luulla olevani pettynyt tulokseen. Istuin lattialle ja aloin hermostuneena siivoamaan yhtä hyllyn laatikoista. J seisoi hiljaa mun takana.

Nousin hetkeksi ylös vilkaistakseni testiä toistamiseen ja sanoin uudestaan "positiivinen se on". J silmäili testin ohjetta ja ymmärsi vihdoin itsekin, että meille on tulossa vauva. Muisti katkeaa siihen.

Vaikka tulos oli jo illalla selvä plussa, oli mun pakko varmistaa tilanne aamulla. Tein digin, joka ei aluksi näyttänyt mitään ja paniikissa kädet täristen kastoin purkkiin toisen testin. Itkua nieleskellen odotin vastausta, joka lopulta oli se sama selvä plussa.

★ ★ ★

Nyytti
josta myöhemmin tuli Olivia
12.9.2011 Viimeiset kuukautiset
19.10. Positiivinen raskaustesti
09.11. Ensimmäinen neuvola (rv 8+1)
28.11. Ensimmäinen ultra. Pituus päästä peppuun 49,9mm.
21.12. Neuvola
05.01.2012 Neuvola
26.01. Tunsin ensimmäistä kertaa vauvan liikkeet
01.02. Rakenneultra
21.02. Neuvola
29.03. Neuvola
12.04. Neuvola
17.04. Pelkopolilla. Ultrattiin; painoarvio 1600g.
18.04. Neuvola
21.-23.04. Äitiyspolilla vuodelevossa
25.04. Neuvola
09.05. Neuvola
21.05. Neuvola
24.05. Pelkopolilla. Ultrattiin; painoarvio 2850g.
31.05. Neuvola
07.06. Neuvola
13.06. Neuvola
15.06. Synnytys alkoi supistuksilla klo 13. TYKSiin saavuttiin klo 17
16.06. Terve tyttö syntyi pistein 9/9/9 klo 09:12 ♥

Neuvolan mukainen laskettu aika Olivialle oli 19.6. Se muutettiin jo nt-ultran jälkeen 13. päivään. Rakenneultrassa laskettu oli todennäköisimmin 16. päivä, mutta sitä ei mihinkään enää muutettu. Joten Olivia syntyi viikoilla 40+3, vaikka mä tykkään ajatella, että Olivia saapui maailmaan juuri silloin kun pitikin.

Nappula

24.08.2015 Viimeiset kuukautiset
22.09. (ja 23.09) Positiivinen raskaustesti
15.10. Ensimmäinen neuvola
18.11. Ensimmäinen ultra. Pituus päästä peppuun 62mm.
08.12. Neuvola
21.12. Tunsin ensimmäistä kertaa vauvan liikkeet
22.12. Neuvolassa sydänäänet
29.12. Neuvolassa sydänäänet
05.01. Neuvolassa sydänäänet
11.01. J tunsi vauvan potkut ensimmäistä kertaa

Sydänääniä kävin kuuntelemassa rauhoittaakseni mieltäni. Nyt kun liikkeet tuntuu selvästi joka päivä, niin en enää koe tarpeelliseksi käydä tarkistamassa, että vauva elää. Saan kuitenkin purkaa tuntoja sillä käynnillä, joten päätettiin että käyn vielä kerran ennen seuraavaa varsinaista neuvolakäyntiä.

★ ★ ★

Lasten syntymäpäivillä tulee olemaan väliä vain kaksi viikkoa. Päästään helpommalla, kun voidaan järjestää yhdet synttärit. Tai niin me ainakin kovasti suunnitellaan. Ikäeroa on se karvan vajaa neljä vuotta, niin tiedä sitten miten minäite -isosisko suhtautuu huomion jakamiseen.

Oireita kun vertailee, niin yhteinen tekijä on huimaus. Molempia odottaessa huimaus alkoi aika pian plussan jälkeen. Oliviaa odottaessa se helpotti jo ennen puoltaväliä, mutta palasi taas kolmannessa kolmanneksessa ja jatkui lähes synnytykseen asti. Tällä kertaa huimaus jatkuu yhä eikä loppua näy.

Mielitekoja Oliviaa odottaessa oli kaikki herkut (varsinkin kermakakut), nyt taas kaikki suolainen ja hapan. Karkit ei uppoa ja pelkkä ajatus kermakakusta kuvottaa. Ruokavalio on jo mielitekojen vuoksi paljon terveellisempi kuin viimeksi, niin vielä on toivoa, ettei paino nouse tällä kertaa sitä 18 kiloa.

Pahoinvointia ei oikeastaan kummassakaan ole ollut. Oliviasta oli voimakasta närästystä ja Olivia oli kova hikkaamaan. Tällä kertaa ei ole kumpaakaan esiintynyt. Viimeksi vietin raskausviikolla 33 kaksi yötä munuaisessa olleen laajentuman vuoksi äitiyspolilla. Oireina oli pikkuhiljaa paheneva kipu oikean kyljen yläosassa, mikä aluksi tuli vain pitkään istuessa. Lopulta voimakas kipu ei helpottanut edes maatessa, joten lähdin tutkittavaksi. Samankaltaista kipua on välillä tälläkin kertaa ja pelkään, että diagnoosi tulee myöhemmin olemaan sama.

Ensimmäiset potkut tunsin kolmisen viikkoa ennen kuin viimeksi ja tämä pieni on paljon pidempi kuin isosiskonsa.


Kunpa toinen 20 viikkoa menisi yhtä nopeasti.

2 kommenttia:

  1. Oi, miten kiva blogi täältä löytyikään! <3 Jään ehottomasti seuraamaan :) Tsempit arkeen ja loppuraskauteen :))
    munlempihetki.blogspot.fi

    VastaaPoista