9. tammikuuta 2016

NAUTITAAN TALVESTA

Tai niin ainakin minä teen.

En ole ihminen, joka pitäisi jatkuvasta hiestä ja kuumuudesta. Enkä ole ihminen, joka on niin sujut kroppansa kanssa, että voisi kesällä kulkea shortseissa ja topissa. Rakastan siis talvea! Varsinkin näitä kelejä, kun on lunta ja pakkasta. Kun pääsee ulkojäille luistelemaan ja tulla takaisin kotiin sormet ja varpaat ihan jäässä. Parasta on mennä sen jälkeen saunaan lämmittelemään, juoda kuumaa kaakaota ja vetää villasukat jalkaan. Tälläkin hetkellä istun fleecetakki päällä viltin alla sohvalla. Ihanaa, kun saa palella ja sen jälkeen käpertyä lämpimän peiton alle ♥

Ollaan pyritty Olivian kanssa ulkoilemaan mahdollisimman paljon kovista pakkasista huolimatta. Olivia viettää aika paljon aikaa mummansa kanssa, kun tällä on vapaapäiviä, joten otetaan kaikki ilo irti, kun tyttö on kotona. Maanantaina alkaa taas arki ja pidetään näin aluksi kaksi vapaata viikossa. Jonkun ajan kuluttua Olivia viettää kaksi vajaata päivää viikossa päiväkodissa, jotta vaihtotilanteet hänen isän kanssa sujuisivat ilman välikohtauksia.

1. Päivällä leikkimässä pihapuistossa. 2. Syötiin kerrankin aamulla jotain muuta, kuin puuroa.
3. Taas illalla pihapuistossa vauhti päällä. 4. Pihaleikkien jälkeen leivottiin mokkapaloja. Olivian enon mieleen on nomparellit, J:n ei niinkään.

Tänään käytiin luistelemassa J:n siskon perheen kanssa. Olivia on edistynyt luistelemisessa hurjan paljon ottaen huomioon, että tämä oli vasta toinen kerta tänä talvena ja kolmas koko tytön lyhyen elämän aikana! Tänään mentiin jo pari metriä eteenpäin ilman tukea. Kyllä ne lapset vaan oppii kaiken kamalan nopeasti. Mukaan olisi lähtenyt kaverin lätkämailakin, jopa ihan oikealla otteella!

Yksi hauskimmista paikoista luisteluradan vieressä oli kuitenkin kolme metrinen lumikinos, joka oli kuin pieni vuoristorata. Sinne oli kiva kiivetä ja sen päällä olevia kumpareita ylittää. Sieltä tuli pari mahtavaa mäkeäkin alas. Siinä viihdyttiin lopulta pidempään, kuin jäällä.

Vielä kun joku päivä pääsisi HopLopiin tai Mehukattimaahan leikkimään. Meillä on kovin rajoitetusti auto käytössä, kun J tekee niin paljon töitä aina näin vuodenvaihteessa. Ensi viikolla sekin "ongelma" helpottaa, kun herralla jatkuu koulu. Sitten saadaan viettää paljon enemmän aikaa meidän isimiehen kanssa.

Mulla on vielä kovin odotuksen alla, ettei joka päivä huimaa. Sen jälkeen uskallan ottaa itsekin muutaman työvuoron vastaan.

 ★ ★ ★

Mulla on taas erinäköisiä projekteja aluillaan. Tällä kertaan lankojen parissa.

Kahden Pikkuleijonien matsin aikana kudoin Nappulalle harmaat ja valkoiset tumput virkatulla nyörillä.
Ihan uusi pintakuvio minulle, mutta onnistui mielestäni ihan kivasti ja tuli vähän erilaiset, kuin perussilmukoilla tai palmikoilla tehty.

Nyt olisi kova hinku virkata Nappulalle viltti, mutta värejä en osaa päättää. Sen suhteen mun on maltettava odottaa, kunnes sukupuoli on tiedossa. Mutta ensihätään aloitin Olivialle uutta vilttiä! Jo Oliviaa odottaessa olin kova kutomaan ja virkkaamaan. Silloin kehkeytyi kaksi vilttiä, joista toinen on yhä käytössä. Villasukkia sun muita olen niin surkea tekemään, kun saan ensimmäisen valmiiksi, niin into ei riitä enää toisen tekemiseen, vaan haluan aloittaa jotain uutta. Onneksi nuo tumput tosiaan valmistuu niin nopeasti, että molemmat sai parin itselleen.

Taidan vielä hetken nauttia omasta rauhasta ja katsoa telkkarista Madagascar 3:sta (miksi se muuten tulee tällaiseen aikaan?). Käperryn viltin alle ja pian on aika mennä nukkumaan. Huomenna ajattelin esitellä teille äidiltäni saamamme joululahjan, josta riittää iloa pitkäksi aikaa. Hyvää yötä!

Kuusamo ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti