16. toukokuuta 2016

HANKINNAT VAUVALLE

Nyt kun kaikki tarpeellinen (ja tarpeeton) on hankittu vauvaa varten, ajattelin tehdä listan siitä mitä meiltä löytyy.

Ihan ensimmäinen asia, jota lähdin hankkimaan oli vaatteet. Hommahan repesi liitoksistaan, vaikka yritin jatkuvasti muistuttaa itseäni kuinka kävi viimeksi; Olivialla jäi noin puolet vaatteista käyttämättä, kun niitä oli yksinkertaisesti ihan liikaa.

Ei ole mitään järkeä ostaa kymmentä valkoista bodya, osta vasta sitten kun tiedät sukupuolen. Neutraaleja vaatteita tarttui kuitenkin mukaan joka kirppisreissulla, mutta poikalupauksen jälkeen oli liiankin helppoa napata sinistä ja vihreää mukaan.


Pitkään mietinnässä oli, että mihin vauvan vaatteet saadaan mahtumaan. Missä niitä on hyvä säilyttää, jotta ne on aina ulottuvilla ja pysyy järjestyksessä? Vertailin eri hoitopöytiä ja tulin lopulta siihen tulokseen, että se olisi meille ihan turha. Pikkuveljeltäni sain hänelle turhaksi jääneen hyllyn käyttöön. Siihen mahtui hyvin kaikki 50-56cm kokoiset vaatteet, hoitotarvikkeet sekä petivaatteet.

Olivian vauva-aikanakaan mulla ei ollut hoitopöytää vähäisen tilan vuoksi, vaan ostin pinnasängyn päälle kovapohjaisen hoitotason. Näin kävi myös tällä kertaa. Citymarketista tarttui mukaan puoleen hintaan myytävä suloinen Nalle Puh -hoitotaso.


Pinnasänky me saatiin J:n isosiskolta. Mulla ei siitä muita vaatimuksia ollutkaan, kuin vaalea sävy ja että se on ehjä. Tällä hetkellä pinnasängystä löytyy Brion turvakaukalo, kirpparilta löytynyt pinnasuoja ja mumman tekemästä äitiyspakkauksesta löytyneet vilttiuniriepu sekä mun virkkaama pieni viltti (jota ei kuvissa näy). Lakana siellä on lähinnä patjan pölynsuojana.


Turvakaukalossa könöttää Kuusamosta ostamani valkoinen poro-pehmo, jolla roikkuu korvasta ihan perus Emman tuttiketju.


Toistaiseksi pinnasängyn jalkopäähän sijoittui Citymarketista meidän bongaama Fisher Pricen pinnasänkylelu. Laitaan kiinnitettävässä lelussa soi rauhallista musiikkia sekä siihen syttyy hämäriä valoja. Vaihtoehtona on myös erilaisia luonnon ääniä. Tämä korvaa mielestäni enemmän kuin hyvin mobilen, jossa harvoin on yhtä kappaletta enempää vaihtoehtoja.


Libero -laukku meille kotiutui vasta pari viikkoa sitten. Siihen asti olin siinä uskossa, että sen edelleen saa napata synnäriltä mukaan kotiin lähtiessä, mutta nykyään se onkin noudettava K-kaupasta, kotiin tilattua kuponkia vastaan. Kun laukun noutamisesta ei kummoista vaivaa aiheutunut, päätin sen meille hankkia. Laukku kun toimitti hyvin hoitolaukun virkaa pitkän aikaa Oliviankin vauva-aikana. Kunnes sinne lopulta levisi joku juomapullo eikä tahra lähtenyt pesussakaan pois. Laukussa olleet perustuotteet tulee varmasti käytettyä. Eniten odotan paljon kehuttujen Libero touch -vaippojen kokeilemista vauvalle. Olivialla Liberon vaipat falskasivat niin pahasti, että tytöltä löytyi pelkästään Pampersia.  


Sitten meidän eteisestä löytyy mustat Brio Happy yhdistelmävaunut, jotka käytiin ostamassa maaliskuun lopulla. Niitä tällä hetkellä pölyltä suojaa hyttysverkko. Tähän mennessä viimeisenä ostettiin kylpyamme. Ammeesta löytyy kirpparilta löytynyt lämpömittari.


Jatkuvasti tuntuu siltä, että jotain tärkeää ja olennaista puuttuu. Mutta ehkä se on itse vauva?

2 kommenttia:

  1. Lokakuussa Liberolaukun sai viel synnäriltä ja sit pari viikkoo sen jälkeen tuli, et saa hakee kaupastaki. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olisin mielummin ottanu sen sieltä synnäriltä :D

      Poista