11. toukokuuta 2016

37+1

Taas on luonnoksiin kertynyt läjä postauksia, jotka vain odottaa joko julkaisua tai viimeistelyä. Tietokonetta ei tule avattua läheskään päivittäin, vaikka ei olisi mitään tekemistä. 

Huomenna päästään pitkästä aikaa neuvolaan. Mulla on jo vähän ikävä turisemaan vauvajuttuja, vaikka toivonkin ettei neuvolassa tarvitsisi enää montaa kertaa huomisen jälkeen käydä.

Viimeiset kaksi viikkoa on tuntuneet todella pitkiltä ja aika matelee entisestään mitä lähemmäs kuun loppua mennään. Äitiyspolikäynnin jälkeen on ollut vain synnytystapa-arvio, jota odotin kauhulla johtuen muistoista, jotka palasivat mun mieleen. Oliviasta tehty arvio oli todella kivulias ja epämukava. Nyt oli kaikista peloista huolimatta helppo mennä tutulle lääkärille, vaihtaa kuulumiset ja jutella niitä näitä tutkimuksen aikana. Juteltiin synnytyksestä ja siitä, mikä kaikkein eniten jännittää tai pelottaa. Tutkimus itsessään oli nopeasti ohi ja käynnistä jäi hyvä mieli. Hyvin kuulemma mahtuu syntymään! 

Mitä muuta on tapahtunut viimeisen viikon aikana? J:n kanssa käytiin kävelemässä Ruissalossa ensimmäisten lämpimien päivien kunniaksi. Ruissalo on mun ehdoton lempipaikka Turussa ja ylipäänsä koko Suomessa. Siellä on tullut vietettyä hyviä ja huonoja hetkiä, mutta sieltä ei ole koskaan pahoilla mielin lähdetty pois. Merellä on uskomaton kyky parantaa mun mielialaa joka kerta.Lauantaina käytiin J:n kanssa mökkeilemässä. Vilpoisesta tuulesta huolimatta oli ihanaa olla koko päivä ulkona meren äärellä. Siellä tulee varmasti käytyä useampaan kertaan tänä kesänä, seuraavan kerran toivottavasti jo vauva masun ulkopuolella. Oliviakin on tarkoitus ottaa mukaan, hän kun olisi varmasti innoissaan siellä olevasta isosta trampoliinista. Sellainen kun olisi pakko meillekin saada.Äitienpäivänä Olivia tuli normaalia aikaisemmin isänsä luota kotiin. Päiväunien jälkeen lähdettiin kolmestaan mun vanhempien luo syömään. Mun äidillä oli tuplajuhlapäivä, sillä hänellä oli samalla synttärit! Hauskaa, että mun äiti on syntynyt 8.5., jolloin synttärit osuu muutaman vuoden välein äitienpäivään ja mun isä taas on syntynyt 11.11., joka on muutaman vuoden välein isänpäivä. 

Mun isoveli oli käynyt heillä jo aikaisemmin ja ostanut mullekin suklaakonvehteja sekä sain valita yhden ruusun äidille tuodusta kimpusta. Me oltiin Olivian kanssa askarreltu mummalle pari korttia ja mä leivoin vadelma-suklaakakun.Kylässä vierähti muutama tunti ja sen jälkeen käytiin vielä J:n äidin luona viemässä tälle kukkia ja meidän kaikkien kolmen tekemä kortti. Mä piirsin kukat ja sydämet, jotka Olivia keksi, Olivia väritti ne ja J kirjoitti onnittelutekstin.

Kotona oltiin vasta kymmenen maissa ja pitkä päivä oli vaatinut veronsa. Olen nykyään valmis nukkumaan jo hyvissä ajoin, mutta yritän silti pitkittää sänkyyn menemistä mahdollisimman pitkään, etten herää keskellä yötä pirteänä (ihan kuin pirteys olisi nykyään joku ongelma, heh).

Tänään käytiin Olivian kanssa ulkoilemassa, kun kaupasta löytyi hieno pyöräilykypärä. Kyllä tyttö hienosti polkee, mutta jarruttaminen on vielä vähän hakusessa. Kerran sain spurtata vauhtihirmun perään ja sen jälkeen olenkin ollut makuuasennossa. Jokainen jalkojen liikahdus tuntuu puukoniskuna häpyluulla. Töpötän pieni askel kerrallaan eteenpäin, jotta kipu ei vie jalkoja alta. Seuraavan särkylääkkeen saa ottaa vasta huomenna, ettei vuorokausiannos ylity, mutta pian pääsee jo nukkumaan!

37+0
Tällä viikolla olisi suunnitelmissa tehdä äitini kanssa suursiivous meillä, jota ei varmasti tule tehtyä enää vauvan syntymän jälkeen. Kuun vaihteessa saan parvekkeenkin kuntoon, sillä silloin sinne tulee vihdoin ja viimein matto!

Vuorokausi on vaihtunut ja laskettuun aikaan tasan 20 päivää. Hyvää alkanutta viikkoa kaikille!

2 kommenttia:

 1. Ihana masu! Ei oo enää pitkä aika :) Itsellä sovelluksen mukaan 46 päivää! IIk. Vielä pitäisi jaksaa pestä vauvanvaatteet ja miettiä viimeistelyjä, laukun pakkauksia ym... :)

  Tsemppiä suursiivouksille! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Jänniä aikoja eletään kyllä. Mun oli pakko saada kaikki vaatteet heti pesuun, kun ne ensin kotiin sain. Nyt ne voisi melkein pestä uudemman kerran, että olisi jotain tekemistä :D Tsemppiä loppuodotukseen!

   Kiitos tsempeistä, niitä kyllä tarvitaan! :D

   Poista