31. elokuuta 2016

SOKERITON SYYSKUU

Reilun tunnin päästä alkaa sokeriton syyskuu. Vajaan kolmen kuukauden aikana olen pystynyt olemaan viisi päivää putkeen syömättä karkkia tai suklaata, muuten olen herkutellut lähes joka päivä. Paino ei ole laskenut moneen viikkoon ja matkaa tavoitteeseen olisi vielä ainakin kahdeksan kiloa.

Moni on puhunut sokerittomasta syyskuusta ja aluksi sivuutin sen kokonaan. Sen kun pidätte... Mutta muutaman eri henkilön #sokeritonsyyskuu -snäpin jälkeen mäkin aloin innostua aiheesta. Ehkä saisin sillä tavalla painoa pudotettua ja jo aiemmin pitämäni viiden päivän herkkulakon aikana oloni koheni huomattavasti, joten voin vain kuvitella miltä kuukauden jälkeen tuntuu. Jo pelkkä onnistumisen tunne houkuttelee.

Kuukauden mittainen herkkulakko tulee olemaan yksi suurimmista haasteista, joita olen itselleni asettanut, sillä sokeriin jää riippuvaiseksi. Mun suhtautuminen syömiseen ei ole vieläkään täysin normaalilla tasolla ja ajatus syömisestä tai syömättömyydestä aiheuttaa helposti ahdistusta. Kaupassa meinaa tulla itku, jos en heti keksi mitä söisin. Lopulta päädyn joko ostamaan kilon karkkia ja kasan ruokaa tai en yhtään mitään.

Karkkiosaston ohi käveleminen ottamatta hyllyltä mitään, on vaikeaa. Illalla kun tekee mieli herkkuja, ravaan jatkuvasti jääkaapilla ja yritän epätoivoisesti keksiä jotain sokerin korvikkeeksi. Nyt yritänkin päästä siitä kierteestä yli.

Sokerittomaan syyskuuhun ei ole mitään tiettyä ohjetta, vaan jokainen luo omanlaisensa tavoitteen ja toteuttaa sitä parhaansa mukaan. Mun sokerittoman syyskuun aikana vältän:

-Karkkeja
-Suklaata
-Limsoja
-Sipsejä
-Maustettuja jogurtteja
-Muroja
-Keksejä
-Kaakaota
-Valmis- ja roskaruokia
-Lisättyä sokeria

Siinä olikin oikeastaan kaikki mitä syön, joten syyskuu on mulle muutoksen kuukausi. Yhden cheat dayn saatan suoda itselleni, kun yhdeksäs päivä on mun synttärit. Muuten lähtee ruokavalio remonttiin. Saa nähdä kuinka käy!

Onko joku teistä ryhtynyt sokerittomaan syyskuuhun?

2 kommenttia:

  1. Mulla on tää sama ongelma! Olin tässä myös joku aika sitten "monta" päivää ilman herkkuja ja kerkesin tuntemaan oloni jo paljon paremmaksi, kunnes retkahdin ja alamäki jatkuu:( pitäis saada taas otettua itteä niskasta kiinni! Kuinka vaikee on olla ilman, vaikka tietää että olokin olis paljon parempi ilman!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kummasti sitä sokeriinkin jää koukkuun. On tosi vaikeeta, ku ei saa syödä karkkia tai suklaata sillon ku on tylsää ja muka nälkä. Jos tää tästä vähän helpottais, ku vaan yrittää!

      Poista