29. joulukuuta 2015

JOULU TULI, JOULU MENI

Mun oli tarkoitus aloittaa blogin kirjoittaminen jo ennen joulua, mutta kun se nyt jäi, tulee tämä jouluaiheinen postauskin vähän myöhässä.

J ei ole joulun ystävä, joten meillä ei kotona joulukoristeita nähty. Onnistuin kuitenkin laittamaan parvekkeelle lyhtyyn pienet jouluvalot, joista J ei ole maininnut sanallakaan, ja Olivian huoneessa valaisee pieni muovikuusi. Päätin sitten ilahduttaa muita ja askarrella jouluaiheisia koristeita.


Askarteluvimma alkoi muka-mahtavasta kortti-ideasta. Tarkoitus oli lähettää meidän läheisille kortti, jossa on ultrakuva pienestä Nappulasta. Lopputulos ei lopulta ollutkaan niin kiva, joten päätin, että kortit lähtevät vain isovanhemmille. Muille tein ihan kivasti onnistuneet pop-up kortit. Innostuksissani tein niitä yli tarpeen, mutta äiti pelasti ja lähetti ylimääräiset omille tutuilleen :)

Syötävän hyvään koristeeseen sain idean selatessani instagramia. Siellä vastaan tuli karkkikuusi. Se olikin pakko tehdä heti, joten alkoi armoton styroksi kartion metsästys. Myllyn askarteluliikkeissä sellaista ei ollut, joten iski pieni epätoivo. Sitten kävin Muovitukussa ja meinasin kiljua onnesta, kun yhtäkkiä jalkojen juuressa könötti suuri pahvilaatikollinen styroksi kartioita. Tarttuipa sieltä paljon muutakin mukaan.

Ostin mm. kultaisen spraymaalin, joka on tarkoitettu askarteluun sekä perus kukkaruukkuja. Spraymaalasin kartion ja ruukun, jotta ne näyttäisivät kivammilta, eikä valkoinen kartio niin loistaisi konvehtien välistä.

Ensimmäinen kuusi jonka tein, jäi meille. Siinä oli J:n lempisuklaata ja se toimi hyvänä harjoituskappaleena. Kaksi muuta kulkeutui J:n äidille sekä mun kummeille.

Kartio on siis 21cm korkea ja siihen meni muutamaa konvehtia lukuunottamatta kaksi konvehtirasiaa. Kuusen latvaan etsin pientä tähteä, mutta lahjaruusuke on kyllä ihan yhtä kivannäköinen. Konvehdit kiinnitin kartioon kuumaliimalla.

Mulla ei valitettavasti ole yhdestäkään luomuksestani kuvaa, mutta esimerkiksi muiden upeita karkkikuusia löytyy ihan googlettamalla. Sieltä löytyy myös paremmat ohjeet, mikäli haluat itsellesi tai tuttavallesi sellaisen joskus tehdä. Toki kartion sijaan voi käyttää jotain muuta muotoa, jolloin voit tehdä konvehdeista esimerkiksi kranssin.


Askarteluteema jatkuu, kun saan itsestäni sen verran irti, että kouluhommat alkaa maistua :)

2 kommenttia:

  1. heippa! löysin etsimällä blogiisi ja jään sitä lukemaan :) itse odotan myös ihan alkumetreillä toista lasta ja ikää pian 22 vuotta. kiva löytää vähän samassa elämänvaiheessa olevia kirjoittajia joiden blogiakin on sitten mukava lueskella matkan varrella :) itse kirjoitin joskus esikoisen aikaan vähän blogia mutta nyt tarkoituksena aloittaa aktiivinen kirjoittelu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Tervetuloa :) kävin lisäämässä itseni sun blogin lukijoihin ja jään sun postauksia myös seuraamaan :) käyn vähän paremmalla ajalla lukemassa myös vanhempia postauksia! on tosiaan kiva kun on muitakin odottajia suht samassa tilanteessa, ja pääsee heidän arkeen hiukan tutustumaan :)

      Poista