28. joulukuuta 2015

ENSIMMÄISEN POSTAUKSEN MAANANTAI

Moikka ja tervetuloa mun blogiin! Kuten jo varmaan sivupalkista luitte, täällä kirjoittelee 23-vuotias nainen, mutta voisin kertoa itsestäni hieman enemmän. Kirjoitin blogia jo edellisestä raskaudesta, mutta se on valitettavasti kadonnut johonkin bittiavaruuteen, vaikka kuinka yritin silloin postauksia tallentaa.

Olen siis 3-vuotiaan tytön äiti. Olivia on edellisestä suhteestani, joka oli alusta asti tuomittu päättymään todella huonosti. Roikuin löysässä hirressä liian pitkään ja kärsin sen vaikutuksista yhä. Yksikään suhde ei ole ongelmaton ja välillä on vaikeampia aikoja, joten niin se menee auttamatta minulla ja uudella ihanalla miehelläni, J:llä.

Olen onnellinen J:n kanssa enkä tiedä mitä tekisin ilman häntä. Me ollaan molemmat temperamenttisia ja kiihdytään nollasta sataan sekunnissa, joten taisteluilta on mahdoton välttyä. Mutta kun rauha on laskeutunut välillemme, nukkumaan mennessä nauretaan vanhaa riitaa ja todetaan kerta toisensa jälkeen kuinka hölmöjä me ollaan. Riitoja muistellaan samalla tavalla, kuin jotain todella hauskaa muistoa. Yhdessä ollaan niin hyvien kuin huonojenkin aikojen jälkeen. Kovasti ollaan naimisiinkin menossa, mutta siitä sitten myöhemmin.

★ ★ ★

Olivia on pikkuäiti, joka alkaa kovasti muistuttaa murrosikäistä. Äidille näytetään kieltä kun ei huvittaisi siivota eikä äiti anna asian olla. Housuissa ei saa olla naruja tai muuten alkaa tavarat lennellä. Kaikkea pitäisi tehdä yhtäaikaa ja hermot menee jos haalari ei menekään vaivatta nuken päälle. Pieni energiapakkaus rakastaa ulkona leikkimistä ja kaikkea vauhdikasta, kuten omatekemiä temppuratoja, J:n päällä kiipeilyä, hippaa ja yleisesti päätöntä juoksemista. Olivia on hulluna nukkeleikkeihin ja kulkeekin joka paikkaan oman vauvansa kanssa. Tämän vuoksi myös äidin masussa oleva vauva on ilman epäilyksiä "Olivian vauva". Ihaninta meidän kolmen elämässä on se, että voisi hyvin kuvitella Olivian olevan J:n tytär. Molemmilta löytyy omat hetkensä, jolloin seinät tuntuu kaatuvan päälle. Joko turhautumisen tai mahdottoman ylivilkkauden vuoksi. Yhtäläisyyksiä on todella paljon ja siksi ehkä Olivia pitääkin niin kovasti isäpuolestaan, joka on ehdottomasti tytön paras ystävä.

Minä sen sijaan olen lähes vuodepotilas. Viikkoja tällä hetkellä ensimmäisen ultran mukaan on kasassa 18+2. Kuten Oliviasta, niin tästäkin pienokaisesta poden todella voimakasta huimausta. Ruoanlaitto minun osalta on ihan minimissä, kun hellan äärellä ei paria minuuttia kauempaa pysty seisomaan. Lähihoitajaopinnot keskeytyivät toistamiseen, mutta mikä kiire minulla olisi. Äitiysloman jälkeen suoritettavaa on seitsemän kuukautta, niin eipä tuo minua niin harmita. Varsinkaan, kun jatkosuunnitelmat ovat vielä lähes täysin auki.

Mitä voitte sitten minulta ja blogilta odottaa? Olen huumorintajuinen ja rakastan nauramista. Olen todella eläinrakas ja olenkin ties minkälaista jyrsijää elämäni aikana omistanut. Nykyään meidän perhettä vauhdittaa kahdeksan kuukauden ikäinen Ruotsista meille kulkeutunut chinchilla-poika Martti (Olivialle kiitos mainiosta nimestä). Koirakuumekin vaivaa, mutta siihen palataan vasta, kun ollaan ensin hetki eletty kahden lapsen kanssa. Ylianalysoin asioita ja rakastan kaikenlaisten asioiden syvällistä pohdintaa. Meren rannalla löhöily tähtitaivasta tuijottaen on yksi lempipuuhistani.


Leipominen ja käsityöt ovat myös lähellä sydäntäni ja toivonkin pian olevani taas siinä kunnossa, että voin leipoa pakkasen täyteen korvapuusteja tai ilmoittaa äidille, että huomenna olisi juustokakkua tarjolla. Olen myös fanaattinen lätkäfani. Olen pari kautta pelannut itse harrasteliigaa ja kunhan synnytyksen jälkeen uskallan, aion jälleen astua kaukaloon. Unirytmi on mukavasti NHL:n kannalta sekaisin. Voi öisin löhötä sohvalla ja katsoa, kun isot pojat pelaa :D

★ ★ ★

Pyrin kirjoittamaan blogia niin usein, kuin mahdollista. Toivon, että päiviini sisältyy edes sen verran tapahtumia, että voin teille kirjoittaa monipuolisesti. Otan toki teidän ehdotuksia ihan alusta asti vastaan! Mitä te haluaisitte tietää? Mistä kirjoitan enemmän ja mistä vähemmän? Vaikka aloitin blogin kirjoituksen lähinnä omaksi iloksi ja ajanvietteeksi, niin haluan ottaa teidät lukijat huomioon. Haluaisin kovasti saada tästä blogista tavan kommunikoida teidän kanssa, saada keskustelua aikaiseksi ja kuulla myös teidän tarinoita! Minulle saa tulla kertomaan vaikka omat kuulumiset tai linkittää oman blogin kommenttiboksiin, niin käyn vilkaisemassa ja kommentoimassa takaisin.

TERVETULOA MUKAAN!

9 kommenttia:

 1. Mukava kirjoitus ja toivottavasti jatkoa seuraa paljon lisää! :) Meilläkin on kaksi pientä 2015 toukokuussa syntynyttä chinchillapoikaa ja liuta muita eläimiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) voi että! Martilla kun olisi kaveri, niin olisi poika innoissaan. Mutta en taida enää uskaltaa herralle ostaa kämppistä, kun ei tiedä miten uuteen tulokkaaseen suhtautuu :)

   Poista
 2. Moikka, pakko alkaa seuraamaan! Alotin ite just tänään kirjottamaan uutta blogia ja rupesin kattelemaan millasta lukutarjontaa löytyis. Mulla on 12/14 syntyny tyttö, nyt toukokuussa laskettuaika ja alotan lähihoitajaopinnot torstaina!! Eli kovin tutulta kuulostaa sun teksti😄
  Käy kurkkaamassa jos kiinnostaa, http://kaaoskaksiossa.blogspot.fi/?m=1 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Oho, kuulostaa tosiaan tutulta :) Ihailtavaa, kun jotkut hankkii lapsia lyhyen ajan sisällä. Minusta ei nimittäin siihen olisi, kun niin pelkäsin synnytystä ja pieni kammo siitä jäikin, vaikka kaikki meni hyvin. Onnea odotukseen ja opiskelujen alkuun! Hyvän alan olet valinnut :)

   Poista
  2. Kiitos=) Ei tämä tilanne täysin vahinko ollut, mutta kävi silti vähän äkkiä. Kai tästäkin selvitään! Onnea myös odotukseen ja myöskin synnytykseen, mikä mua kans pelottaa kun ensimmäinen syntyi sektiolla. Mutta jään tänne lueskelemaan:)

   Poista
 3. Hei :) Löysin blogisi kun aloin selailemaan muita raskausblogeja :) Samassa tilanteessa olevia on mukava lukea :) Itsellä on nyt rv 21+0 ja kyseessä kolmas lapsi :) Jäänkin seurailemaan teidän arkea. Mukavaa sunnuntaita <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ja tervetuloa mukaan :) Täytyykin käydä sun blogin puolella :) tsemppiä odotukseen <3

   Poista