13. syyskuuta 2016

JOONAS 3KK


Joonas täytti lauantaina jo kolme kuukautta! Miksi aika ei kulu raskaana näin nopeasti?

Tänään käytiin neuvolassa, jossa vastassa oli jälleen uusi kasvo. Sijaisen sijainen. Meidän oma terveydenhoitaja jatkaa opintovapaata koko loppuvuoden. Alkuvuoden ollut sijainen oli meitä vastassa viime kerralla ja nyt se on korvattu loppuvuodeksi jollain toisella terkalla...

Joonas sai kuitenkin tänään ensimmäiset rokotteet reisiin. Nakitin J:n Joonaksen tueksi, sillä kärsin kaikki Olivian rokotukset yksin ja mulle on liian rankkaa kuulla vauvan itkua. En kuitenkaan pystynyt olemaan poissa, kun Joonas alkoi huutaa. Oli pakko mennä tuolin vierelle ja silitellä Joonasta ja heti rokotteiden jälkeen nappasin Joonaksen syliin. Hetken aikaa juteltuani pojalle, pieni rauhottui ja alkoi hamuamaan tissiä. Raukka♥

3kk neuvola (2kk neuvola)
Paino 6840g (5980g)
Pituus  64cm (61,7cm)
Päänympärys 43,2cm (41,4cm)

Neuvolakorttiin tuli teksti Hymyilevä ja tarkkaavainen poika. Pituutta nyt maltillisemmin, painoa tullut hyvin. Rintamaidolla kasvaa. Iho siisti. Sai rokotukset.

Lopuksi puhuttiin soseiden maistelusta, mutta terkan mukaan meillä ei onneksi ole vielä kiire niiden kanssa. Puolen vuoden täysimetystä suositellaan, mutta herkkyyskausi alkaa noin neljän kuukauden kohdalla, jolloin olisi hyvä aloittaa maistelut.


Lauantaina pikkusynttäreiden kunniaksi Joonas kääntyi ensimmäistä kertaa mahalta selälle. Kova on yritys myös selältä mahalle kääntymisessä, mutta vielä on alin käsi tiellä.

Hampaitakin on tehty jo hyvän aikaan, mutta toistaiseksi yksikään ei ole tullut läpi. Nyrkit on koko ajan suussa ja kuolaa valuu solkenaan. Bodyn saa olla vaihtamassa monta kertaa päivässä, kun vielä ei olla panostettu kuolalappuihin. Hampaiden vuoksi poika on ollut muutaman päivän yleisesti melko tyytymätön. Sylissä on hyvä olla, mutta päiväunet on lyhentyneet ja nukahtaminen vaikeutunut.

Muuten poika kyllä jaksaa edelleen hymyillä ja nauraa paljon. Kolmen kuukauden kohdalla yleensä alkava vierastaminen on tullut meille kylään, mutta nopeasti poika tottuu vanhoihin kasvoihin, kun äiti tai isi on koko ajan näköpiirissä.

Te jotka mua snäpissä seuraatte, tiedättekin varmaan pienestä avautumisestani neuvolasijaisestamme. Hänen mukaan Joonasta olisi pitänyt alusta asti pitää lattialla, jotta poika oppisi kannattelemaan päätään. Me oltiin sitä mieltä, että poika oppii sen ihan yhtä hyvin joko sylissä tai sohvalla, sillä Joonas kolautti aina kasvonsa sille alustalle millä sitten olikin. Ei haluttu ottaa pientäkään riskiä siitä, että poika loukkaa lattialla ollessaan. Ollaan molemmat J:n kanssa ehkä jopa liian ylisuojelevia.  Sylissä ollessaan poika on aina kohottanut päätään ja viikko sitten sunnuntaina poika nosti pään todella reippaasti sohvalla maatessaan ja nykyään pitää koko ajan olla pää pystyssä. Hyvin siis meillä opittiin pään kannattelu ilman lattialla makoilua. Nykyään sitäkin uskaltaa jo tehdä ja Joonas viihtyy hyvin viltin päällä.Mulla vaan on ja pysyy pieni vauvakuume, kun taas tajusin että Joonas todella kasvaa ja kehittyy nopeasti, eikä ole enää mikään pikkuvauva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti