24. kesäkuuta 2016

ENSIMMÄINEN JA VIIMEINEN NEUVOLA

Viime viikon torstaina käytiin mun viimeisellä ja vauvan ensimmäisellä neuvolakäynnillä. Neukkutädin kanssa juteltiin läpi perusasiat, kuten ehkäisy, rinta- ja kohtutulehdus, imetys, jälkivuoto ja synnytyksen jälkeinen mieliala. Käytiin myös pikaisesti läpi synnytyksen kulku ja tuntui hyvältä, kun pääsi puhumaan siitä mikä meni hyvin ja mikä huonosti. Neukkutädin painellessa kohtua meinasi tulla itku, sillä viimeksi kun kyseinen henkilö on vatsaani painellut, hän kokeili heiluuko vauvan pää enää. Nyt tuntui oudolta kun hän painelikin mahaa, joka muistuttaa lähinnä tyhjää pussia.

Vauva punnittiin ja iho tarkistettiin. Juteltiin vauvan hoidosta ja siitä, miten meillä on mennyt. Mehän joudutaan kuuntelemaan vauvan sykettä ensimmäiset kuusi viikkoa ja kaksi kertaa häneltä on otettu verikokeet, joista katsotaan kilpirauhasarvot. Viime perjantaina saatiin puhelu synnytysvuodeosastolta, johon tulokset olivat menneet. Kaikki oli kunnossa ja kun sykekin on pysynyt hienosti 100-130 välillä, niin alkaa kilpirauhasen liikatoiminta olla pois suljettu. Sitä siis epäillään/tarkkaillaan siksi, että mulla diagnosoitiin kolme vuotta sitten liikatoiminta, johon mulla on lääkitys.

Paino ensimmäisessä neuvolassa (suluissa syntymäpaino)
4055g (4050)

Enää ei tarvinnut pelätä, etteikö maito riittäisi pojalle. Nykyään sitä tosin tulee niin paljon, että tekee pahaa joka kerta kuunnella ja katsoa pojan pärskimistä. Poika onkin alkanut puklautella ja syömään paljon lyhyempiä aikoja. Onneksi viikon päästä on taas neuvola, jossa selviää jatkaako paino hyvää nousuaan.


Hauskaa Juhannusta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti